Over Ons

Achter de schermen bij SOHAM

De oprichting

SOHAM werd opgericht in juli 2020 door zes ambitieuze en enthousiaste hindoejongeren. Hiermee hebben zij het initiatief genomen om het verval van de Hindoe Dharma en cultuur tegen te gaan. SOHAM is een belangenorganisatie die zich inzet voor de hindoegemeenschap in Nederland en zo de betrokkenheid en integratie van deze groep vergroot. 

Doelstelling

De organisatie behartigt de belangen van hindoes door zich uit te spreken over demonisering en geweld tegen hindoes, misconcepties aan te pakken door uitleg te verschaffen en de hindoe gemeenschap sterk en mondig te maken door onderwerpen die normaal niet besproken worden bespreekbaar te maken. Op deze manier geeft SOHAM de hindoegemeenschap een stem.

SOHAM (सोऽहम)

(So’ham, सोऽहम) is een Vedische mantra (Isha Upanishad, Shukla Yajurveda) met de betekenis: “Ik ben dat.”

Volgens de Advait Vedaant filosofie uit de Sanatan Dharma is het zo dat onze ziel niet verschilt van de Almachtige zelf; ze zijn in essentie hetzelfde. Zie de almachtige als de oceaan en onze ziel als een druppel uit deze oceaan, beide hebben in theorie dezelfde chemische opbouw en zijn fundamenteel gezien dus identiek! Wij zijn op dezelfde manier een deel van de Almachtige: onze ziel (aatma) is dus deel van het allerhoogste (paramaatma), met dezelfde potentie.

Om het verval van de Dharma tegen te gaan moeten we eerst beseffen wie en wat we zijn. Onze hindoecultuur wordt niet uitgedragen en onze identiteit raakt verloren. Net als hoe het belangrijk is om tijdens de meditatie bewust te worden van onze Goddelijke en ware aard, horen we dat in het dagelijks leven ook te doen met onze maatschappelijke positie en identiteit.

Wat zijn wij? Wij zijn ‘dat’, wij zijn Hindoe, wij zijn SOHAM.

Het Bestuur

Dewwret Sitaldin

VoorzitterRewiesh Bhagwant

Vicevoorzitter

Acquisitie & Event Manager

Kavita Lips

Secretaris & Penningmeester


De Teamleden

Vanita Hanoeman

Social Media Manager 


Arwien Gadjradj

Acquisitie


Join ons team!